Bitcoin prijsupdate

Na een lange periode in de prijsregio 6000-6500 Amerikaanse Dollar heeft Bitcoin en de rest van de cryptomarkt een duikvlucht gemaakt. De prijs is met 40% gezakt. De ergste prijsdaling dit jaar. En als het gebeurt, dan gebeurt het snel in cryptoland. In slechts 2 weken tijd is de digitale lawine op stoom gekomen die een flink aantal altcoins in vergetelheid geblazen heeft. In deze blog gaan we het hebben waarom daling zoals deze noodzakelijk zijn voor een gezonde markt. Daarnaast bekijken we de recente prijsveranderingen en werpen we een blik op de toekomst.

Bitcoin bubbel

                                                                                               Figuur 1: Bitcoin bubbel

 

Goed of slecht?

Het is ontwikkeling die in zeker zin noodzakelijk was. Na een astronomische stijging van 200 dollar in 2015 naar 18,000 dollar nog geen 3 jaar later zat het er aan te komen dat de markt een flinke correctie zou ondergaan. Dit komt mede doordat Bitcoin en de meeste andere crypto munten bijna volledig speculatief zijn. We gebruiken ze nog te weinig in de ‘echte’ wereld. Daarnaast zijn er helaas een aantal projecten die ruiken naar oplichterij en deze moeten uit de markt geschud worden. Vergelijk het met de Dotcom bubbel waar honderden internet bedrijven failliet zijn gegaan maar een aantal zoals Google, Microsoft of Amazon gigantische groot zijn geworden. Ook dit is van toepassing op crypto. Een aantal spelers zal toepassing vinden en problemen oplossen. Deze zullen groot worden terwijl de ander in vergetelheid zullen raken. Dus ja, blockchain technologie heeft de toekomst maar wie, wat of waar is nog puur speculeren.

Tot die tijd is het moeilijk de prijs te bepalen. Als je geen product op de markt hebt en geen omzet en winstcijfers kan tonen dan kun je nooit bepalen hoeveel een bedrijf waard is. Hierdoor schommelt de prijs zo enorm.

Analyse

Korte termijn

Als we kijken naar de grafiek in figuur 2 zien we dat we geheel 2018 in een zogehete ‘descending triangle’ patroon zitten. Als de prijs uit de driehoek breekt dan is de kans het grootste dat het naar beneden gaat. Je kan zien dat dit ook nu het geval is. Het steunniveau zat rond de 6000 dollar en deze prijs is de bodem geweest voor heel 2018. Nu zijn we er dus doorheen gezakt en is de vraag waar we nu heen gaan. In moordend tempo is de prijs nu gezakt tot 3800 dollar. De hele markt hoopt nu dat de bodem bereikt is. Het volgende niveau waar de prijs kan stabiliseren zit rond de 3500 dollar. Dit is een ‘support zone’. Het zou goed kunnen dat er een klein sprongetje gemaakt gaat worden vanaf dit punt aangezien indicatoren aangeven dat Bitcoin in een te hoog tempo verkocht is. Dit zijn signalen dat de prijs de aankomende periode ofwel zijdelings gaat (blijft rond 3500 dollar), of een kleine periode omhoog gaat.

Bitcoin prijs descending triangle technische analyse

                                                                                             Figuur 2: Technische analyse Bitcoin prijs

 

Lange termijn 

Als we kijken naar de lange termijn trend in figuur 3 zien we een bevestiging dat een correctie op zijn plek is. De blauwe lijn is een trendlijn die Bitcoin vanaf het zijn creatie af aan volgt. De afgelopen 3 jaar zijn we parabolisch omhoog gegaan qua prijs en los gekomen van de trendlijn. We zullen nu in de dalende trend weer contact maken met de trendlijn voor we een omslag zien in sentiment en marktvertrouwen. Hiervoor is geduld nodig en sterke handen. Het kan namelijk zijn dat de markt nog verder zakt eind 2018. Waar de precieze bodem zit weet je achter pas. Het zou kunnen zijn dat we er met 3800 dollar al zitten. Het kan zijn dat we nog tot een niveau van 2000-2500 dollar gaan. Dus investeer met een plan en doe het slim. Wil je investeren dan valt het aan te raden om in gedeeltes te investeren. Zo breng je de gemiddelde prijs waarvoor je koopt omlaag. Een term die ‘dollar cost averaging’ heet.

Bitcoin lange termijn trend voorspelling

                                                                                              Figuur 3: Bitcoin lange termijn trend

 

Bitcoin en Crypto leren?

Investeer slim in Crypto en Bitcoin. Voel je je nog onervaren? Wil je weten wat blockchain is, welke toepassingen het heeft en hoe je veilig kunt investeren in deze wereld? Bekijk het cursusaanbod en schrijf je in!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *